jNews Module
Joomla Extensions powered by Joobi

ÍTÉLŐTÁBLÁK CIVILISZTIKAI ÁLLÁSFOGLALÁSAI 2003-2012 (e-Könyv) 2012

2003. július 1-én megnyílt az ég a magyar igazságszolgáltatás felett, és az égből egy Szózat hallatszott: Ítélőtáblák! Elődeitek dicséretes rendelése, hogy teremtsétek meg a hazai igazságszolgáltatás újabb reneszánszát. Történelmi küldetésetek, hogy veletek a bírósági ítélkezés újabb jogászi fénykorába lépjen! Legyetek szilárd építőkövei az új bírósági fórumrendszernek! Erősítsétek az igazságszolgáltatás jogállami szinten történő ellátását! Ügybuzgalommal és odaadással, elkötelezettséggel és elhivatottsággal, tiszta lelkiismeretetek szerint, felelősséggel és kellő tisztelettel alkalmazzátok a törvényeket, és alkotó, tudás-alapú kreatív módon, az alkotmányos értékrend szerint értelmezzétek azokat! Nyitott lélekkel fogadjátok a tudomány támogatását, és legyetek példái a hatékony, gyors és magas színvonalú, az országos jogegységet szolgáló ítélkezésnek! Vigyétek át a Szerelmet a túlsó partra!

Fogyasztói ár3.810 Ft
Fogyasztói ár áfa nélkül 3.000 Ft
Az áfa összege 810 Ft
Leírás

2003. július 1-én megnyílt az ég a magyar igazságszolgáltatás felett, és az égből egy Szózat hallatszott: Ítélőtáblák! Elődeitek dicséretes rendelése, hogy teremtsétek meg a hazai igazságszolgáltatás újabb reneszánszát. Történelmi küldetésetek, hogy veletek a bírósági ítélkezés újabb jogászi fénykorába lépjen! Legyetek szilárd építőkövei az új bírósági fórumrendszernek! Erősítsétek az igazságszolgáltatás jogállami szinten történő ellátását! Ügybuzgalommal és odaadással, elkötelezettséggel és elhivatottsággal, tiszta lelkiismeretetek szerint, felelősséggel és kellő tisztelettel alkalmazzátok a törvényeket, és alkotó, tudás-alapú kreatív módon, az alkotmányos értékrend szerint értelmezzétek azokat! Nyitott lélekkel fogadjátok a tudomány támogatását, és legyetek példái a hatékony, gyors és magas színvonalú, az országos jogegységet szolgáló ítélkezésnek! Vigyétek át a Szerelmet a túlsó partra!Magasztos és megejtő szépségű Szózat! És a bírói hivatásrend egy „maroknyi csapata” elkezdte betölteni ezt a küldetést, és teljesíteni a Szózatot. Elkezdett történelmet „csinálni”, hisz az égi Szózat a század legjelentősebb igazságszolgáltatási-szervezési vállalkozásának – az ítélőtáblák fel- vagy visszaállításának – történelmi pillanatában hangzott fel. És Goethe-vel együtt élték át a Szózat címzettjei, hogy nagyszerű, egyedülálló dolog ott jelen lenni, ahol történelem készül.

Ez a kötet egy szerény és csonka tükre annak, hogy az ítélőtáblák fennállásuk első évtizedében hogyan töltötték be nemes küldetésüket. Szerény, mert hisz a konkrét ítélőtáblai döntések szelektív bemutatásával és számbavételével sokkalta kihívóbb is lehetne. És csonka, mert csak a polgári jogi reneszánsz eszmék összefoglalását tartalmazza, és teszi azokat a tükör által világossá. Az ítélőtáblák polgári kollégiumainak olyan alkotó műhelyei tárulnak itt fel a kötetben az olvasó előtt, amelyek a napnál is világosabban igazolják, hogy az igazságszolgáltatás tengerében az ítélőtáblák igenis képesek arra, hogy „fogukba tartva átvigyék a Szerelmet a túlsó partra!”

Tisztelt Olvasó! Olyan kötetet tart a kezében, amelyben az ítélőtáblák fennállásuk első tíz évében – a megnyílt égből elhangzott Szózat küldetését teljesítve – történelmet írtak. Éspedig reneszánsz történelmet. Ez a könyv a polgári bírósági ítélkezés újabb jogászi fénykoráról szól, a bírói hivatásrend reneszánsz és nemes, jó értelembe vett arisztokratikus képviselőinek tíz éves munkájáról, akik közül többen – köztük a kötet nagyszerű szerkesztője is – a hivatásrendből búcsúzni kényszerülnek, de akik Arany János szavaival élve, nem akarnak úgy elmenni és búcsút venni a pályától „mint koldus, aki semmit sem hagyott.” 

Letöltési link

ÍTÉLŐTÁBLÁK CIVILISZTIKAI ÁLLÁSFOGLALÁSAI 2003-2012 (e-Könyv) 2012

ÍTÉLŐTÁBLÁK CIVILISZTIKAI ÁLLÁSFOGLALÁSAI 2003-2012 (e-Könyv) 2012
FUVI0111ADANAUL
FREE Joomla! template "Adana"
joomla 1.6 templates by funky-visions.de