Belső ellenőrzés

A belső ellenőrzési tevékenységünk független, tárgyilagos tanácsadói tevékenység, amelynek célja, hogy az ellenőrzött szervezet működését fejlessze és eredményességét növelje. A belső ellenőrzés az ellenőrzött szervezet céljai elérése érdekében rendszerszemléletű megközelítéssel értékeli, illetve fejleszti az ellenőrzött szervezet működését, hatékonyságát. A jogszabályoknak, belső szabályzatoknak való megfelelést, valamint a gazdaságosságot, hatékonyságot és eredményességet vizsgálva a belső ellenőrzés megállapításokat és ajánlásokat fogalmaz meg a szervezet vezetője részére.

Módszeres és szabályozott eljárással értékeli és javítja a kockázatkezelési, a kontroll és az irányítási folyamatok hatékonyságát, ezáltal segíti a szervezeti célok megvalósítását. Törekedünk arra, hogy a belső ellenőrzés lehetőleg azokon a területeken dolgozzon, ahol a legtöbb hozzáadott értéket tudja teremteni, a jól működő alacsony kockázatú területeket nem kell indokolatlanul ellenőrizni, hiszen a kockázatelemzés ezt nem is fogja indokolni.

A belső ellenőröknek rendelkezniük kell az egyéni feladataik elvégzéséhez szükséges tudással, szakismerettel és egyéb képességekkel.

Tevékenységünket a legnagyobb diszkrécióval, titoktartási kötelezettségekkel, valamennyi esetben a megbízóval egyeztet módon végezzük.

Külső cég vagy főállású ellenőr? Nincs jó válasz erre a kérdésre, egyedileg kell a szervezetnek ezt eldönteni. A külső szakértő "más szemmel" látja a folyamatokat, függetlenebb, legtöbb esetben olcsóbb is, de nem áll rendelkezésre minden órában.

 

Iratkozzon fel tematikus hírlevelünkre!

Iratkozzon fel tematikus hírleveleinkre és folyamatosan tájékoztatjuk Önt a legújabb szakmai hírekről, jogszabályi változásokról!
Feliratkozás hírlevélre

Ellenőrzési listák

belso ellenorzes